Catalaanse achternaam? - Reisverslag uit Barcelona, Spanje van annetpol - WaarBenJij.nu Catalaanse achternaam? - Reisverslag uit Barcelona, Spanje van annetpol - WaarBenJij.nu

Catalaanse achternaam?

Door: Annet

Blijf op de hoogte en volg

07 Oktober 2005 | Spanje, Barcelona

Ik heb zoveel te vertellen dat ik niet goed weet waar ik moet beginnen. Om terug te komen op het vorige berichtje: ik ben elke dag nog op tijd gearriveerd bij Julia's school! Ik neem toch liever de metro als ik ergens naar toe ga, omdat ik precies weet hoe het in elkaar steekt en het overzichtelijk is. Ik heb deze week een nederlandse ontmoet: Willianne! Ze is erg aardig en het klikt goed! Vandaag ontmoet ik een andere au pair, ben benieuwd hoe dat zal gaan want ze spreekt geen engels en geen nederlands, alleen frans en spaans!! Ik heb me ingeschreven bij een school om Spaans te leren: vanaf aanstaande maandag zal ik de komende drie maanden elke maandag tot en met donderdag naar school gaan(1,5 uur per dag). Het was eerst niet mijn bedoeling om zo 'lang' naar school te gaan, maar nu ik hier ben, merk ik pas hoe weinig spaans ik kan spreken. Ik heb echt wel drie maanden nodig om het onder de knie te krijgen. Toen ik me wou inschrijven, moest ik meteen een test doen om te zien wat mijn niveau was, daar had ik niet helemaal opgerekend, maar ik vond dat ik het best wel goed had gedaan en dat vond de receptioniste ook. Ze vroeg me of ik Catalaans was (beetje rare vraag aangezien ik heel gebrekkige spaans spreek) omdat mijn achternaam typisch Catalaans is!? Mijn achternaam is een verbastering van 'Paul' vertelde Bo. En gisteren vroegen 2 mensen op straat aan mij de weg: óf ik begin er al helemaal tussen te passen óf ze waren erg wanhopig!Haha!
Gisteren was ik in de supermarkt en moest ik een 'pollo' (kip) halen. Met een briefje waar precies op stond hoe de kip bereid moest zijn, ging ik naar de supermarkt. Het was ongelofelijk wat er gebeurde: de mevrouw van het vlees pakte een hele kip (zonder veren) en begon het recht voor mijn neus in stukken te HAKKEN! Ik moest een stap achteruit doen om geen ingewanden ed op me te krijgen, er vlogen namelijk allerlei spetters door de lucht! Het was echt zo apart! Eerst dacht ik dat ik die kip niet meer zou opeten, maar het was harstikke lekker. Ja het is allemaal erg vers hier.
Volgende week ontmoet ik Laura en een nieuw au-pair meisje uit Nederland. Ik heb gisteren Sergi ook gesproken via de telefoon, dat was heel erg gezellig, het alleen niet helemaal gelukt om een afspraak met hem te maken: hij houdt er niet van om iets te plannen en ik juist wel, dat werkt niet echt. Toen ik hem had overgehaald om toch een afspraak te plannen, koos hij weer een andere dag uit. Het is erg ingewikkeld maar nu nog erg grappig, ik ben benieuwd of ik hem nog zal zien zolang ik hier in Barcelona ben! Haha!
Oja een andere apart ding van de spaanse mensen: ze zijn het niet gewend dat er naar hun geluisterd wordt (ze praten vaak door elkaar heen) en dat is ook de reden waarom de moeder destijds alles bleef herhalen tegen mij en waarom de vrouw van het au-pairs bureau dat doet. Wat ik heb geleerd, is dat ik in het vervolg moet zeggen: 5 keer heel snel 'Sí' achter elkaar en daarna nog een keer 5 keer 'claro'(=duidelijk) en dan moet het goed zijn! Ik ga dit de volgende keer proberen!
Wat ook grappig is, is dat ik zelf overal waar ik naar toe wil gaan, te laat arriveer of me erg moet haasten: het even op de fiets stappen en er binnen 5 minuten zijn zit er niet meer in. Als ik met de metro naar het centrum ga, ben ik er trouwens binnen 7 minuten dus dat stelt ook niets voor. Sergi stelde voor om samen te gaan fietsen door Barcelona, maar ik vind het een beetje riskant: automobilisten rijden slecht en zijn geen fietsers gewend. Daarnaast houden de fietsers die ik heb gezien zich niet aan de verkeersregels en zijn de fietspaden en de voetpaden hetzelfde of ze liggen vlak naast elkaar. Ik weet het nog niet.
Dit weekend ga ik naar Sitges, dit is de plaats waar de familie tijdens de weekenden en vakanties verblijft! Ik ben erg benieuwd! Ze schijnen naast Rondald en Frank de Boer te wonen, Julia is bevriend met één van hun dochters!
¡Hasta luego!+kus

• 07 Oktober 2005 - 12:08

Niels:

Het klink allemaal heel gezellig, waren al die zorgen op schiphol nergens voor nodig. Nu ik al die enthousiaste verhalen van je hoor heb ik wel zin om snel een keer langs te komen in Barcalona. maar een naar marocco, daarna kom ik vast nog wel opzoeken.

• 07 Oktober 2005 - 12:23

Annelies:

Hoi lieverd!!!
    Wat klinkt het allemaal goed zeg! Ik ben zo blij om dat te horen! Als je maar wel weer terug komt!!! :) Hele dikke kus van Annelies.

• 07 Oktober 2005 - 22:57

Corry 7 Oct. 6;55 Pm:

Hi Anett.
    Wat spanned allemaal ik ben blij te horen dat alles goed met je gaat en je raakt al aardig gewend. Houden zo,en het allerbeste. Good luck and a big huggggg. CORRY.

• 09 Oktober 2005 - 17:10

Heleen:

Heerlijk, je verhalen. En je foto, ik kan niet wachten om een ticket te boeken, maarja, eerst maar eens de komende zes weken door :-( Verder alles goed hier, lekker weer (20 graden en redelijk zonnig)! Mark en ik gaan morgen even een dagje uitwaaien op het strand bij Den Helder, dus we vermaken ons hier ook wel. Suerte, una vez mas, y muchos besos de Holanda! xxx Heleen

• 10 Oktober 2005 - 07:04

Janette:

Hoi Annet,
    Jeetje wat hebben wij gelachen om bovenstaand bericht. Je moet humor-schrijfster worden! Blij voor je dat alles okay is. Mooie foto's. Chris houdt ons nog steeds aan het werk met zijn alom bekende lijstjes! zucht. Tot de volgende email. Groetjes van je collega's. Smok.

• 10 Oktober 2005 - 22:18

Dré:

Hoi popje,

Fijn te lezen dat je goed kan aarden in je nieuwe stekkie. Fijn ook dat er van dit soort site's zijn waar je je avonturen met iedereen kan delen. Ik weet nog steeds niet hoe die Spaanse lekkernij heet die van cashewnootjes gemaakt wordt. Ik ga wel ff zoeken. ToedelsDrew

• 11 Oktober 2005 - 07:56

Marjolijn:

Hola Annet!
    Netzoals jij ben ik een Nederlanse woonachtig Barcelona (sinds januari).
    Misschien kunnen we eens contact hebben als je dat leuk lijkt!? Mijn email is smarjolijn@hotmail.com
    Ik hoor het wel!
    Saludos
    Marjolijn

• 11 Oktober 2005 - 08:52

Femmieke:

He Net,
    Wat leuk om te lezen hoe het met je gaat. Heb je ouders gesproken op de bruiloft van Ellen, dus was al een beetje op de hoogte.
    Ik ben erg benieuwd naar de insite info over de de boertjes dus hou ons op de hoogte.
    Liefs Femm

• 12 Oktober 2005 - 17:46

Sigrid:

Lieve Annet,
    Zit met veel plezier je belevenissen te lezen, kreeg je adres van Helga door. Hopelijk had je mijn mailtje wel ontvangen op de avond van je feest. Geniet van je avonturen, liefs, Sigrid

• 14 Oktober 2005 - 08:26

Lisanne:

Lieve Annet,

Heel leuk om te lezen! Mail je snel,

Kus